ETSITKÖ UUTTA KOTIA?

Löydä uusi, ihana kotisi meidän avullamme. Laajasta asuntotarjonnastamme löydät erikokoisia asuntoja jokaiseen elämänvaiheeseen usealta paikkakunnalta. Asumisoikeusasunto on järkevä vaihtoehto: maksat vain 15 % asunnon hinnasta ja kun haluat luopua siitä, lunastamme sen sinulta takaisin!

Ajankohtaista

Kesän 2015 kampanja-edut nopeimmille sopimuksentekijöille!

Kesän 2015 kampanja-edut nopeimmille sopimuksentekijöille!

Olemme valinneet muutaman heti vapaana olevan asunnon nopeimmille ostajille. Kun teet sopimukseen johtavan varauksen määräaikaan mennessä, saat ensimmäisten 3 kk:n käyttövastikkeet puoleen hintaan.

Olemme valinneet muutaman heti vapaana olevan asunnon nopeimmille ostajille. Kun teet sopimukseen johtavan varauksen määräaikaan mennessä, saat ensimmäisten 3 kk:n käyttövastikkeet puoleen hintaan. Katso tästä kampanjakohteemme:

Saat edun, kun teet sopimukseen johtavan varauksen näistä asunnoista HEINÄKUUN loppuun mennessä:

Espoo, Gumböle 3h+k+s, 74,5 m2 Hirvisuontie 5, A 2
Espoo, Ymmersta 2h+k+s, 59,0 m2 Ullantorpantie 9, A 17
Espoo, Latokaski 4h+k+s, 98,5 m2 Kaskihalme 1, V 43
Helsinki, Kivikko 4h+k+s, 73,5 m2 Linnoittajantie 9, D 32
Helsinki, Kivikko 4h+k+s, 83,0 m2 Linnoittajantie 7, B 23
Vantaa, Vallinoja 3h+k+s, 79,0 m2 Pesäpuunkuja 1, E 9
Jyväskylä, Ristonmaa 2h+kt+s 53,0 m² Laurinpolku 5, A 10
Jyväskylä, Ainola 3h+k+s 80,0 m² Survontie 37, A 2
Jyväskylä, Kuokkala 3h+k+s 83,0 m² Pohjanaho 14, C 12
Jyväskylä, Ainola 3-4h+k+s 92,0 m² Lehtorannantie 10, B 26
Joensuu, Noljakka 3h+k+s, 67,5 m2 Kuuselantie 15, C 11
Joensuu, Marjala 3h+k+s, 69,5 m2 Aurinkokatu 27, H 91
Oulu, Kaakkuri 2h+kk+s, 45,5 m2 Siipikuja 6, A 16
Oulu, Kaakkuri 3h+k+s, 78,5 m2 Siipikuja 6, A 23

 

Lue lisää

Avain&Koti -lehden 2/2015 numero on ilmestynyt!

Avain&Koti -lehden 2/2015 numero on ilmestynyt!

Tutustu uusimpaan Avain&Koti- asiakaslehteen netissä!

Pääset lukemaan Avain&Koti-asiakaslehden viimeisimmän numeron tästä linkistä.

Lue lisää

AVAIN Asumisoikeus Oy:n yhtiökokous vahvisti vuoden 2014 tilinpäätöksen

AVAIN Asumisoikeus Oy:n yhtiökokous vahvisti vuoden 2014 tilinpäätöksen

AVAIN Asumisoikeus Oy:n liikevaihto vuonna 2014 oli 53,2 miljoonaa euroa. Yhtiön asuntojen käyttöasteet pysyivät edelleen korkeina kumulatiivisen käyttöasteen ollessa 95%.

AVAIN Asumisoikeus Oy:n liikevaihto vuonna 2014 oli 53,2 miljoonaa euroa. Yhtiön asuntojen käyttöasteet pysyivät edelleen korkeina kumulatiivisen käyttöasteen ollessa 95%. Uusia asuntoja yhtiölle valmistui tilikauden aikana Kuopioon, Lahteen, Espooseen ja Järvenpäähän. Lisäksi uusia rakennushankkeita aloitettiin pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Itä-Suomessa.

Yhtiökokous nimesi 18.5.2015 AVAIN Asumisoikeus Oy:n hallitukseen seuraavat jäsenet: Tuulikki Grönberg, Perttu Liukku, Risto Säynäväjärvi, Veikko Siltanen ja Antti Viinikka.

AVAIN Asumisoikeus Oy:n tuloskehityksen uskotaan pysyvän edelleen suotuisana vuoden 2015 aikana ja uusia asumisoikeuskohteita valmistuu yhtiölle vuonna 2015 yhdeksän ja niihin 278 asumisoikeusasuntoja.

Lue lisää

Yhteydenotto
Kiinnostuitko asumisoikeudesta ja haluat kuulla lisää? Onko sinulla kysymyksiä meille? Helpoin tapa päästä alkuun uuden kodin löytämisessä on jättää meille yhteydenottopyyntö. Me soitamme sinulle ja katsotaan yhdessä kuinka voimme auttaa.
Kenttä on pakollinen.
Kenttä on pakollinen.
Kenttä on pakollinen.
Kenttä on pakollinen.

Meiltä kysyttyä

Mitä asumisoikeus oikein on?

Asumisoikeus tarkoittaa sitä, että maksamalla asumisoikeusmaksun (enintään 15% asunnon hinnasta) ja vastikkeet asumisoikeusasukkaalla on oikeus asua asunnossaan niin pitkään kuin haluaa, mutta asuntoa ei voi ostaa omaksi. Asumiskulut ovat usein markkinavuokraa huomattavasti edullisemmat, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) selvityksen mukaan PK-seudulla jopa 40 % markkinavuokraa edullisemmat. Kun asunnosta luopuu, asumisoikeusmaksun saa takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Miten haen asumisoikeusasuntoa?

Asumisoikeusasuntoa varten tarvitset kunnalta ns. asumisoikeuden järjestysnumeron. Numeroa haetaan siitä kunnasta, josta asunnon haluaa. Hakeminen on maksutonta eikä se sido mihinkään. Kun sinulla on järjestysnumero, voit hakea asuntoa suoraan alueen toimijoilta. Ota yhteyttä myyntimme, niin etsimme sinulle sopivan asunnon ja autamme mielellämme hakemusten tekemisessä!

Mikä on asumisoikeuden järjestysnumero?

Asumisoikeuden järjestysnumero on kunnan tai kaupungin arpoma numero asumisoikeusasunnon hakijoille. Kun samaa asuntoa hakee useampi hakija, etusijan saa hakija jolla on pienempi järjestysnumero. Järjestysnumero kannattaa hakea jo valmiiksi, se ei vanhene ja sen voi käyttää vasta sitten kun sitä tarvitsee.

Kuka voi hakea asumisoikeusasuntoa?

Asumisoikeusasuntoa voi hakea kaikki täysi-ikäiset henkilöt, joilla ei ole samalla alueella omistusasuntoa eikä varoja sen hankkimiseen. Mikäli haettavaan asuntoon ei kuitenkaan ole hakijajonoa, voi asunnon saada myös omaisuusrajat ylittävä henkilö. Jos olet yli 55-vuotias tai muutat asumisoikeusasunnostasi toiseen asumisoikeusasuntoon, varallisuusehto ei koske sinua.

Miksi asumisoikeusasunto?

Asumisoikeusasunto on erinomainen vaihtoehto, jos et voi tai halua sitoa satoja tuhansia euroja omistusasuntoon ja haluat asua silti laadukkaasti ja kohtuuhinnalla. Koska asumiskulut ovat usein huomattavasti markkinavuokraa edullisemmat, se on erinomainen ja riskitön tapa alkaa keräämään pääomaa vaikka ensimmäistä omistusasuntoa varten. Kun haluat luopua asunnosta, saat asumisoikeusmaksun takaisin indeksitarkistettuna ilman huolta jälleenmyynnistä. Asumisoikeusmaksu käy vakuudeksi pankkilainaan ja asumiskuluihin on mahdollista saada Kelan asumistukea. Asumisoikeusasunto on myös vuokra-asuntoa pysyvämpi, koska talon omistaja ei voi irtisanoa asumisoikeussopimusta ilman perusteltua syytä.